Jeni Packalén

Mezzosopraano

Jeni Packalén debytoi Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2009 Ullan roolissa Olli Kortekankaan oopperassa Isän tyttö. Tämän jälkeen rooleja on kertynyt useita, viimeisimpinä Tchaikovskyn Jevgeni Oneginin Olga sekä Stravinskyn Hulttion tien Baba The Turk. 

Halusta olla mahdollisimman monipuolinen muusikko on Packalénille syntynyt läheinen suhde myös kamarimusiikkiin, barokkimusiikkiin ja kirkkomusiikkiin. Vuodesta 2010 lähtien Packalén on esiintynyt säännöllisesti Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilla. Myös Lux Musicae, Ritarihuoneen kamarikesä, BarokkiKuopio sekä Naantalin musiikkijuhlat ovat kiinnittäneet Packalénin vuosien varrella taitelijakseen. 

Packalén on esittänyt laajan kirjon passio- ja oratoriokirjallisuutta yhdessä mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Suomalaisen Barokkiorkesterin, Kymi Sinfonietan, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Kuninkaantien muusikoiden kanssa.

Jeni Packalén on palkittu Lappeenrannan laulukilpailuissa toisella palkinnolla 2008. Vuonna 2009 hän oli Suomen Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen Bayreuth stipendiaatti.