Konsertit ja tapahtumat

Ilakointia kesäillassa - Suurkuoron hurmaa

La 9.6.2018 klo 20Paikka: Ooppera-areena
Kesto: noin 2,5h. sisältäen väliajan
Liput: A-katsomo 75€ B-katsomo 68€
Oopperalipun ostaneille 3€ alennus

Ilakointia kesäillassa - Suurkuoron hurmaa

Ilmajoen Musiikkijuhlien Oopperakuoro ja lapsi-ja nuorisokuoro
Helsingin filharmoninen kuoro
Vaasan kaupunginorkesteri
Tanssija: Atte Kilpinen
Musiikinjohto: Jonas Rannila

Solisteina
Jaakko Kortekangas
Kaisa Ranta
Johanna Rusanen-Kartano

Illan juontaa Aarno Cronvall

Tule todistamaan suurta laulun ja tunteiden juhlaa! Kylmät väreet on taattu, kun Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro sekä lapsi- ja nuorisokuoro, Helsingin filharmoninen kuoro, Vaasan Kaupunginorkesteri ja upeat solistit yhdistävät kykynsä ja tulkitsevat Carl Orffin Carmina Buranan sekä Bernsteinin ja Sibeliuksen rakastettuja säveliä.

Konsertin ensimmäisellä puoliskolla kuullaan juomisen, ylensyönnin ja pelaamisen iloja ylistävä, keskiaikaiseen runouteen perustuva Carl Orffin Carmina Burana. Luvassa on järisyttävä suurproduktio, minkä voi varmasti todeta jo teoksen ensitahdeista lähtien, kun kuuluisa O Fortuna kajahtaa yli sadan laulajan ja orkesterin voimin.

Väliajan jälkeen yleisö pääsee nauttimaan Bernsteinin ja Sibeliuksen sävelistä. Bernsteinilta kuullaan rakastettuja ja ajattomia säveliä West Side Story -musikaalista, kuten Mambo, Somewhere ja Tonight. Lisäksi luvassa on Candide-operetin helmiä. Sibeliukselta kuullaan Oma maa -kantaatti, joka on hengeltään ja tekstiltään sovitteleva, Suomen kaunista luontoa ylistävä vapauden- ja rauhanjulistus. Jonas Rannilan mukaan konsertille on luvassa myös upea lopetus: Kaikukoon Finlandia Kyrönjoen rannassa ennenkuulumattomalla tavalla!

Varaa liput

Aili Ikonen

Su 10.6.2018 klo 20Paikka: Ooppera-areena
Kesto: n. 2h. sisältäen väliajan

Aili Ikonen

Aili Ikonen on suomalaisen jazzlaulun ykkösnimi ja monipuolinen laulaja-lauluntekijä, joka hurmaa vahvoilla tulkinnoillaan ja taiturimaisilla scat-sooloillaan. Ikonen tulkitsee konsertissaan Piirrä minut ja Laulan-levyjensä iholle tulevia kappaleita huippumuusikoista koostuvan yhtyeensä ja jousikvartetin kanssa. Luvassa on tunnelmallinen ilta jazzin, kansanmusiikin ja laulelman sävyttämien, suomenkielisten kappaleiden parissa. 

Ikosen uusi, lokakuussa julkaistu Piirrä minut -levy tuo esiin yhä tunteikkaamman ja henkilökohtaisemman puolen laulajan ohjelmistosta: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä. 

Ikosen yhtyeeseen kuuluvat Mikko Pellinen (basso), Janne Toivonen (trumpetisti), William Suvanne (saksofoni-huilisti), Tuomas J. Turunen (pianisti) ja Mikko Arlin (rumpali) sekä Maija Linkolan johtama jousikvartetti. 
 

”Jazzin ystävät – jos ette ole jo kirjoittaneet Aili Ikosen nimeä ylös, kynä käteen ja tehkää se nyt.”
– Karoliina Kantola/Soundi

”Harvoin kuulee niin pysäyttävän täydellistä levyn avauskappaletta kuin jazzlaulaja Aili Ikosen Piirrä minut -albumin Että näkisin sinut taas. Siitä käy jälleen kerran selväksi, että Ikosen laulun kohdalla ei ylisanoja tarvitse säästellä.”
– Jusa Hämäläinen/Etelä-Suomen Sanomat

”Laulavana ´soittimillisena´ improvisoijana Ikonen on Suomen ykkönen.”
– Keskisuomalainen/ Pentti Ronkainen 

SpotifyFacebookNettisivut  

Varaa liput

Juha Tapio (loppuunvarattu)

To 14.6.2018 klo 20Paikka: Ooppera-areena
Kesto: noin 2,5h. sisältäen väliajan

Juha Tapio (loppuunvarattu)

Maamme suosituimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Juha Tapio hurmaa hiteillään ja tulkinnoillaan Ooppera-areenan kesäillassa.

SpotifyNettisivusto

Varaa liput

Dark Friday

Pe 15.6.2018 klo 21Paikka: Ooppera-areena
Kesto: noin 3h. sisältäen väliajan

Dark Friday

Klo 21 Dark Sarah feat. JP Leppäluoto
Klo 22.30 The Dark Element

Dark Sarah ja The Dark Element muuttavat Ooppera-areenan metalli-illan näyttämöksi!

Koe ikimuistoinen, elokuvallinen metalli-ilta Dark Sarahin kanssa! Dark Sarah on suomalainen cinematic metallia esittävä yhtye, jota luotsaa Heidi Parviainen (ent. Amberian Dawn). Yhtyeen levyillä kerrotaan tarinaa naisesta nimeltä Sarah ja hänen pahasta sivupersoonastaan Dark Sarah. Kolmannella, toukokuussa julkaistavalla The Golden Moth -levyllä yhtyeen pysyväksi jäseneksi on liittynyt JP Leppäluoto, Dragon, joka upealla baritonillaan luo kontrastia Parviaisen kauniille sopraanolle.

SpotifyFacebookNettisivut
 

The Dark Element on laulaja Anette Olzonin (ex-Nightwish) ja kitaristisuuruus Jani Liimataisen (Cain´s Offering, ex-Sonata Arctica) uusi projekti. Yhtyeen marraskuussa julkaistu levy on täynnä tarttuvia ja eeppisiä maailmanluokan hevibiisejä. Anetten ääni ja Liimataisen kappaleet ovat saaneet fanit ympäri maailman haukkomaan henkeään. Yhtye keikkailee harvoin, joten nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen!

SpotifyFacebook

Varaa liput

Memphisistä kotiin päin

La 16.6.2018 klo 20Paikka: Ooppera-areena
Kesto: noin 2h. sisältäen väliajan

Memphisistä kotiin päin

Jorma Kääriäinen ja Kuopion kaupunginorkesteri

Memphisistä kotiin päin -konsertissa kuulijat pääsevät nauttimaan niin rockin kuningas Elviksen kuolemattomista lauluista, rakastetuimmista suomi-iskelmäklassikoista kuin Kääriäisen omasta tuotannosta. Kapellimestari Jarkko Kiiski on sovittanut illan ohjelman Kuopion kaupunginorkesterille ja Kääriäisen omalle yhtyeelle.

Kääriäinen kertoo valinneensa illan ohjelmaan oman tuotantonsa rinnalle kappaleita sellaisilta artisteilta ja yhtyeiltä, jotka ovat vaikuttaneet hänen oman uransa muotoutumiseen. Siispä konsertissa kuullaan niin Elvistä, Sinatraa kuin Tom Jonesia, sekä kappaleita Kääriäisen Agents-vuosilta.

Varaa liput

Lapsiperheiden ilta

Ke 13.6.2018 klo 16Paikka: Ooppera-areena

Lapsiperheiden ilta

Alue avautuu klo 16

Klo 17 Unelmakuoro

Kuoromusikaali. Ilmajoen Musiikkijuhlien Lapsi- ja Nuorisokuoro.
Kertomus lapsikuorosta, joka valmistautuu kotikaupunkinsa suureen 500-vuotisjuhlaan, mutta ilkeä oopperalaulajatar yrittää sotkea kuoron suunnitelman.

Klo 18.30 Kadoskissa

4–10 -vuotiaille suunnattu lastenooppera, jonka musiikkina soi hilpeä kimara Mozartin, Rossinin, Verdin, Tšaikovskin ja Leoncavallon oopperahelmiä. KadosKissa sisältää jännittäviä käänteitä, valeasuja, puhuvia peilejä ja takaa-ajoja. Menossa mukana kolme solistia, harmonikansoittaja ja sellisti.

Alueella monipuolista puuhailtavaa


VAPAA PÄÄSY

Yhteistyössä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa

Varaa liput

Juhlajumalanpalvelus

Su 17.6.2018 Klo 10Paikka: Ooppera-areena

Juhlajumalanpalvelus

Koskettava ja mieleenpainuva juhlajumalanpalvelus toteutetaan yhdessä Ilmajoen seurakunnan ja Ilmajoen Musiikkijuhlien esiintyjien kanssa.

Varaa liput