Jouni Rissanen

Kuoronjohtaja

Jouni Rissanen (s. 1984) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2011 pääaineena musiikkikasvatus. Musiikinopettajakoulutuksen rinnalla hän opiskeli kuoron- ja yhtyeenjohtoa Jani Sivénin ohjauksessa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2012. Rissanen on suorittanut myös kuoronjohdon solistiset erikoistumisopinnot vuonna 2015 Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä opiskellut orkesterinjohtoa Atso Almilan mestarikursseilla.
Rissanen on työskennellyt Poikakuoro Pirkanpoikien päätoimisena taiteellisena johtajana vuodesta 2011. Vuosien mittaan hän on konsertoinut Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa, Italiassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Kuoro on tehnyt jatkuvaa yhteistyötä mm. Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin ja Tampere Filharmonian kanssa. Poikakuorotyön lisäksi hän toimii myös kuoronjohdon tuntiopettajana Tampereen Ammattikorkeakoulussa.
Viime vuosina Rissanen on työskennellyt kapellimestarina ja kuoronjohtajana erityisesti suomalaisten oopperakantaesitysten parissa, kuten Seppo Pohjolan Sillanpää (2017-2018), Olli Kortekankaan Veljeni vartija (2018) sekä Tuomas Kantelisen Mannerheim (2018-2019). Kuluvana vuonna hän valmensi lapsikuoroa Tampereen Oopperassa Puccinn: La Bohèmessa.
Kaudella 2019-2020 Jouni Rissanen työskentelee kolmen kotimaisen oopperaproduktion parissa: lapsikuoron valmentajana Tampereen Oopperassa (Bizet: Carmen) sekä kuoronjohtajana ja apulaiskapellimestarina Ilmajoen Musiikkijuhlilla (Kantelinen: Mannerheim, Kuusisto: Aino Ackté).