Jaakko Kortekangas

Duvernoy, laulunopettaja

Jaakko Kortekankaan ura näyttämötaiteilijana on jatkunut jo 35 vuotta. Hän on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa sekä mm. New Yorkissa, Singaporessa ja Tokiossa. Ennen ryhtymistään freelanceriksi vuonna 1999 hän kuului 10 vuotta Freiburgin oopperan taiteilijakuntaan Saksassa.

Voitettuaan Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 1989 Kortekangas on ollut kysytty esiintyjä myös Suomessa. Suomen Kansallisoopperassa hän on vieraillut yli 40 roolissa. Viime vuosina häntä on kuultu mm. Verdin La Traviatan Germontina ja Puccinin Madama Butterflyn Sharplessina. Keväällä 2019 hän lauloi Artur Manströmin roolin Jaakko Kuusiston uutuusoopperassa Jää.
Jaakko Kortekangas on kantaesittänyt lukuisten suomalaissäveltäjien, kuten Kalevi Aho, Jouni Kaipainen, Jukka Linkola, Tapani Länsiö, Einojuhani Rautavaara ja Aulis Sallinen, teoksia. Kortekangas esiintyy oopperan ohella liedlaulajana keskeisenä ohjelmistonaan Schubertin laulusarjat Die schöne Müllerin ja Winterreise. Hänen lukuisista levytyksistään mainittakoon Erkki Melartinin lauluista koostuva cd Nuori Psyyke pianisti Ilkka Paanasen kanssa sekä nimiosa Robert Schumannin teoksessa Faust-Szenen (Naxos) Varsovan