Laura Heinonen

Pariisilainen
Laulukilpailun raatilainen

Laura Heinonen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut sopraano, joka on opiskellut mm. Anita Välkin, Ritva-Liisa Korhosen, Mitsuko Shirain ja Hedwig Fassbenderin johdolla. Heinonen on tehnyt lukuisia ooppera-, operetti- ja musikaalirooleja sekä konsertoinut niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kilpailumenestyksistä mainittakoon ensimmäinen palkinto Kangasniemen laulukilpailussa, finaalipaikka Merikanto-laulukilpailussa sekä viides sija Saksassa kansainvälisessä Robert Stolz-operettilaulukilpailussa; viimeksimainittuun osallistui 90 osanottajaa 23 eri maasta.
Viime vuosina Heinosta on työllistänyt produktioiden ja konserttien lisäksi Les Girls-lauluillat, joissa hän yhdessä sopraano Ritva Auvisen, näyttelijä Sinikka Sokan ja pianisti Jukka Nykäsen kanssa on viihdyttänyt yleisöjä teattereissa ja konserttisaleissa ympäri Suomen.
Viimeksi Heinosta nähtiin Teatteri Imatran musikaaliproduktiossa POP! 60-luvun kultaiset kimulit, jossa hän pääsi käyttämään myös pop/soullaulajan taitojaan. Laura Heinonen kuuluu itsenäisen oopperaryhmän Ooppera Skaalan ensembleen, ja on ollut mukana toteuttamassa monia nykyoopperan rajojarikkovia kantaesityksiä. Ensi syksynä Heinonen nähdään Ooppera Skaalan kantaesityksessä Baby Jane. Teos perustuu Sofi Oksasen samannimiseen romaaniin.